Aquesta setmana, després de quasi un any i mig lluitant contra un càncer, ens ha deixat en Jaume Canet i Capeta a l’edat de 66 anys.

En Jaume, nascut el 22 de desembre de 1954, va ser dels primers nens que van anar a Pineta amb Colònies Jordi Turull l’any 1964. Posteriorment, igual que els seus germans Josep Maria, Enric i Carme, va ser monitor de diverses tandes. De seguida que va començar la carrera de medicina, va passar a ser el metge de la colònia. L’any 1976 es va casar a Pineta fent una celebració molt original i especial. En Jaume, anestesista de l’Hospital Trias i Pujol (Can Ruti), era també un amant i expert de la muntanya. Estimava la Vall de Pineta i les valls veïnes, per això feia molts anys que tenia un apartament al poble de Gistain on s’hi escapava sempre que podia. És de les persones que millor es coneix les muntanyes, racons, secrets i rutes de la zona, de la mateixa manera que és conegut i estimat pels habitants dels pobles del voltant de Pineta. L’any 2014, a la celebració dels 50 anys de Colònies Jordi Turull, va ser el guia de la ruta “Parets de Pineta”. Una ruta que va descobrir i documentar ell mateix.

L’any 2018, just quan es va jubilar, va recórrer els Pirineus pels dos vessants en el que va anomenar les 100 fites, passant altre cop per les seves estimades valls de Pineta i Chistau. Ara doncs, ha arribat a la fita 101 i ha pujat el seu darrer cim.

Jaume, des de Colònies Jordi Turull volem transmetre un missatge d’agraïment per tot el que has significat per l’entitat. Pineta sempre et tindrà al cor i la Vall màgica serà una mica més màgica ara que tu reposes allà. Descansa en pau, Jaume.

Foto: 1964, Jaume Canet, el segon de dalt començant per l’esquerra, a la seva dreta hi té el seu germà Josep Maria

Fotos: 1976, casament a Pineta

Fotos: 2014, excursió per celebrar els 50 anys de Colònies Jordi Turull. Ruta “Parets de Pineta“. En Jaume, amb camisa de quadres i barret blanc, fent de guia.